İçeriğe geç

Becene Ne Demek Tdk

Virane ne demek TDK?

TDK’da “yıkmak”, “harap olmak” ve “harabeye çevirmek” kelimeleri ne anlama geliyor? TDK’ya göre “viran” kelimesi “yıkılmış, yıkılmış, bakımsız ve harap yapılar ve yerler” anlamına geliyor.

Esbab ne demek TDK?

Türkçe dilinde Esbab kelimesinin anlamı kurum, bir şeye sebep olanlar ve bir şeye katkıda bulunanlardır. Esbab kelimesi oldukça sık kullanılan kelimeler arasındadır. Anlamının sebep ve nedenler olduğu söylenebilir.

Vezne ne demek TDK?

Vezne kelimesi banka veya benzeri kurumlarda paranın alınıp verildiği yeri ifade eder.

Viran oldum ne demek?

Kayıp çocuk | “Viran” ne anlama geliyor? #TDK’da: Yıkılmış, harap olmuş, bakımsız ve harap binalar ve yerler. Hayalimdeki villa değişti, gözümde harabe halinde yatıyor… Instagram.

Pinhan ne demek?

[1] (‘) Gizli, saklı, saklı.

Nahit ne demek TDK?

Nahit ismi Farsça kökenli bir isim olup “sağlam”, “güçlü”, “sağlamlaştırılmış” anlamlarına gelmektedir.

Habaset ne demek TDK?

(ﺧﺒﺎﺛﺖ) i. (ar. habāѕet) kötülük, kötülük, alçaklık.

Mücibe ne demek?

Allah’ın 99 isminden biri olan El-Mucib isminin tam anlamı; kullarının ihtiyaç ve dualarına cevap verendir. 🤲🏻🤲🏻17 Ağustos 2022

Neseb ne demek TDK?

Baba tarafından soy, atalar zinciri.

Edvar ne demek TDK?

Edvar, kelime anlamı olarak “çağlar” anlamına gelir ve müzikolojide Türk müziğinin makamlarını anlatan müzik teorik eserlerini ifade eder.

Vec ne demek TDK?

Genellikle bir kişinin duygusal durumunu veya ruh halini ifade etmek için kullanılır. Bu kelime, derin bir coşku veya sevinç anında yaşanan duygusal durumu tanımlamak için kullanılır. Örnek cümle: Şairin dizeleri dinleyicileri coşkuya sürükledi ve salon coşkuyla doldu.

Banko yapmak ne demek?

Sistemle oyun oynarken istenilen oyun, oyun satırındaki gerekli kutucuğu işaretleyerek Banko yapılır. Bu sayede istenilen oyun sistemden çıkarılır ve daha küçük bir kupon ücreti ödenir. Jackpotu kazanmak için Banko’nun seçildiği oyunların doğru tahmin edilmesi gerekir.

Vav oldum ne demek?

Bu benzetmelerden anlaşılıyor ki; Vav harfiyle süslenmek, insanların Yaratıcıya olan bağlılığını temsil ediyor ve Allah’ın birliğini gösteriyor. Hatta; Vav harfiyle ilgili sözler arasında en bilinen ifade “Vav gibi olmak”; “bağlılığını bilmek ve secde etmek” ifadesidir.

Revir ne demek TDK?

Revir kelimesi TDK’nın güncel Türkçe sözlüğünde “okul, kışla vb.” şeklinde tanımlanmaktadır. “Yer yer hastalara ayrılmış alan.” Almanca “Revier” kelimesi ile açıklanmakta ve kökeni verilmektedir.

Harab ne demek?

Arapça kökenli bir kelime olan Ruin, hem yerler hem de insanlar için kullanılır. Bu kelime yerler için kullanıldığında, çok eski ve bakımsız, çökmek üzere olan anlamına gelir. Ayrıca, acı çeken, sıkıntılı ve üzgün olan insanlar harap olarak tanımlanır.

Birhane ne demek?

i. (bira ve Farsça. ḫāne “yer, ev” ve bira-ḫāne) Bira içilen ve hazır yemeklerin meze gibi yenildiği yer: Birahane sahibi, büfedeki içki şişelerini düzenlemek bahanesiyle denetleyerek görevini yapardı (Hâlit Z. Uşaklıgil).

Kuşe-i virane ne demek?

Ama bizim için, şairin dediği gibi, “Bizim yıkıntılarımız ellerimizin yıkıntılarından daha iyidir!” Yani, bize ait harap bir oda bile başkalarının zengin köşklerinden daha anlamlıdır. Çünkü o bize aittir!…

Virane yapı nedir?

eski bina veya şehir harabesi, harabe, harabe.

Virane ev ne demek?

Harabe kelimesi harabe, yıkık veya harap şey gibi anlamlarda kullanılır. Genellikle artık kullanılmayan ve kullanılamaz durumda olan yapılar için değerlidir. Tarihi eserler aracılığıyla turizm amaçlı da kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kırgız Escort