Başmüfettiş ne yapar?
Örneğin, mühendislik ve tıp ile ilgili bir alanda baş müfettiş olmak isteyen herkesin tıp mühendisliği fakültesinden mezun olması gerekir. Baş müfettiş, çalıştığı kurumda soruşturma ve teftiş faaliyetleri yürütür.
Başmüfettiş ne kadar maaş alır?
Müfettiş pozisyonunda aynı sektördeki farklı pozisyonlar için en düşük, ortalama ve en yüksek maaşları kontrol edebilirsiniz. Yardımcı Müfettiş pozisyonu için ortalama aylık maaş 54.100,00 TL, Müfettiş pozisyonu için ortalama aylık maaş 101.400,00 TL ve Baş Müfettiş pozisyonu için ortalama aylık maaş 88.000 TL’dir.
Başmüfettiş nasıl olunur?
Baş Polis Müfettişi, 1. sınıf polis şeflerinin rütbelerinden elde edilen iş unvanlarından biridir. Polis baş müfettişi olmak için önce bir polis memuru olmanız gerekir. Polis memuru olmak için, Türkiye’de her yıl düzenlenen Polis Akademisi sınavlarını geçmeniz gerekir.
Mülkiye baş müfettişi ne demek?
Mülkiye Başmüfettişi, İçişleri Bakanlığı’na bağlı, yerel yönetimlerin teftiş, soruşturma ve denetiminden sorumlu üst düzey bir memurdur.
Müfettiş görevden alabilir mi?
(1) Müfettişler, kamu hizmeti teftiş, inceleme, ön araştırma ve soruşturmaları süresince, Devlet Memurları Kanununa tabi olup da hizmete devam etme tehlikesi bulunan kamu görevlilerini, gerekli gördüğü takdirde, geçici olarak görevden uzaklaştırabilirler.
Kaç tane vali Mülkiye başmüfettişi var?
16 ilde yeni valiler atandı. 16 ilde valilerin değiştirilmesini öngören Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kararla birlikte on iki ilin valileri “Vali-Başmüfettiş” olarak atandı.
Müfettiş hangi bölümden olunur?
Müfettiş nasıl olunur? Müfettiş olmak için lisans derecesi gereklidir. Müfettişler genel olarak; işletme yönetimi, finans, muhasebe, hukuk, kamu yönetimi, ekonomi, işletme yönetimi veya benzeri alanlarda eğitim almış kişilerden seçilir.
Savcı maaşı ne kadar 2024?
Savcı Maaşı 2024. Maaş Artışı: 60.000 TL – 90.000 TL. 1. Sınıf Savcı Maaşı: 78.500 TL – 95.000 TL Arasında Değişiyor. 10 Yıllık Savcı Maaşı: 78.500 TL – 90.000 TL Arasında Değişiyor.
Vali ne kadar maaş alır?
Bir valinin ortalama maaşı 70’tir.
Kaç yaşında müfettiş olunur?
İlanlarda duyurulan KPSS değerlendirme türlerinden 75 ve üzeri puan almış 35 yaş altı adayların, en yüksek değerlendirme sıralamasına göre doldurulacak kadro sayısının iki katı kadar başvuru yapan adaylar arasında olması gerekmektedir.
Başmüfettiş nasıl yazılır?
Bu kelime sıklıkla “Chief Inspector” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı chief inspection şeklinde olmalıdır.
Vali Mülkiye Başmüfettişi kimdir?
Devlet Memurluğu Başmüfettişi, İçişleri Bakanlığı’na bağlıdır ve genel kontrol, gözetim ve soruşturma yetkilerine sahiptir. Vali, bir ilin en üst düzey yöneticisi olarak hareket eder ve eyalet düzeyinde eyaleti temsil eder.
Başmüfettiş görevi nedir?
Baş müfettiş ne demektir? Baş müfettişler, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra bazı büyük özel şirketlerin çalışanlarını kontrol etmekten sorumlu kişilerdir. Baş müfettiş, çalışanların yaptıkları işlerle ilgili her türlü denetimini gerçekleştirebilir.
Mülkiye Başmüfettişi kim oldu?
Valilik ziyareti sırasında Mülkiye Başmüfettişi Yener Yüksel, Vali Çetinkaya ile bir süre görüştü. Vali Çetinkaya, Mülkiye Başmüfettişi Sayın Yener Yüksel’i şehrimize hoş geldiniz demek istediğini belirterek, ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
Vali Ş ne demek?
Vali-Baş Sivil Müfettişler (C)
Müfettişler neleri denetler?
Madde 23 – Müfettiş, kendisine verilen görevle ilgili olarak Bakanlık, bağlı veya ilgili kurum ve kuruluşlar ile valilik ve kaymakamlıklar tarafından başlatılan teftiş, denetim, inceleme ve soruşturmaları da koordine eder.
Mülkiye başmüfettişi nerede görev yapıyor?
Bakanlıkça atanan Mülkiye Başmüfettişlerinin görevleri arasında valiliklerin teftişi de yer almaktadır.
Müfettişler kime bağlıdır?
Müfettişler özel sektörde, özellikle özel bankalarda ve büyük şirketlerde çalışırlar. Kamu kurumlarındaki çalışanlar Teftiş Ofisi’nin denetimine tabidir. Kamu sektöründe çalışmak için sınavları geçmek ve gerekli şartları yerine getirmek gerekir. Sınav başvuruları KPSS sonuçlarına göre sıralanır.
Müfettiş neyi kontrol eder?
Bakanlık ve kuruluşlarının her türlü faaliyet, iş ve işlemleri hakkında inceleme ve soruşturma yapmak. Bakan tarafından belirlenen hususlarda inceleme ve denetim yapmak. Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.